8 klausimai apie indukciją, į kuriuos turite žinoti atsakymą!

pánve na indukci

Indukcinės kaitlentės yra modernios, greitos ir ekonomiškos. Šiandien indukcinis maisto gaminimas yra plačiai paplitęs, tačiau apie šį šilumos šaltinį sklando daug klausimų ir mitų. Kartu atsakykime į dažniausiai užduodamus klausimus apie indukciją ir visiems laikams išaiškinkime orą.

1. Kaip veikia indukcija?

Elektromagnetinė indukcija yra labai įdomus fizikinis reiškinys, atrastas XIX a. pradžioje. XX a. pradžioje buvo stengiamasi užpatentuoti pirmąsias indukcines virykles, tačiau nesėkmingai. Masinė indukcinių kaitlenčių gamyba prasidėjo tik po daugelio metų.

Skirtingai nei kitose viryklėse, šiluma gaminama tiesiai indo sienelėje. Stiklinėje plokštelėje yra ritė, per kurią teka kintamoji srovė, sukurianti elektromagnetinį lauką, į kurį taip pat kišasi ant plokštelės esantis puodas. Dėl medžiagos pasipriešinimo prarandama energija, kuri šiuo atveju yra pageidautina, nes pasireiškia kaip šiluma.

2. Kokie indai tinka indukcijai?

Įsigiję indukcinę kaitlentę nebūtinai turite išmesti visus indus. Patikrinti, ar indai tinka, galite atlikdami nesudėtingą eksperimentą. Jums tereikia paprasto magneto. Jei magnetas prilimpa prie indų, vadinasi, jie tinkami indukcinei kaitlentei.

Kokybiškos indukcinės keptuvės

Geriausios indukcinės keptuvės pagal klientų atsiliepimus


3. Kokios medžiagos geriausiai tinka indukcinei kaitlentei?
Plieno
ocelova panev na indukci
Plienas yra puiki medžiaga indukcinei kaitlentei. Jį galima kaitinti iki aukštos temperatūros, o dažnai naudojant pagerėja jo savybės. Nėra pavojaus, kad paviršius nusilups, o degimas aliejuje suteikia jam apsauginį sluoksnį.

Gryno plieno daugiausia galima rasti tarpkeptuvėsnes labai svarbu, kad keptuvė būtų tinkamai įkaitusi, ypač ruošiant mėsą. Jums nereikia nerimauti dėl investicijų į plieninę keptuvę, nes, jei su ja bus tinkamai elgiamasi, ją paveldės jūsų vaikai.
Ketaus
litinove hrnce na indukci
Labai sunkūs ketaus indai taip pat yra magnetiniai ir su jais galima gaminti maistą ant indukcinės kaitlentės. Natūralus ketus skirtas tikriems entuziastams. Nedengtas natūralus ketus pasižymi puikiomis savybėmis, tačiau jas atperka sudėtingesnė priežiūra. Ketaus puodai jie ne tik sudūžta, bet jei netyčia numetate troškintuvą, labiau tikėtina, kad sugadinsite grindis nei puodą.

Troškiniams ir lėtai kepamiems patiekalams nėra nieko stilingesnio už sunkų ketaus puodą. Įsivaizduokite vėsų žiemos vakarą, kai lėtai troškintos ėrienos ketaus puodą nuo viryklės nešate tiesiai ant stalo. Vien ši mintis sušildo mūsų širdis.
Nerūdijantis plienas
nerezove hrnce
Pats nerūdijantis plienas nėra magnetinis, betkokybiški puodai dažnai turi daugiasluoksnį dugną, kuriame slepiasi feromagnetinis metalas. Tačiau šią informaciją visada patikrinkite konkrečiame gaminyje. Daugiasluoksnis dugnas yra puikus, nes leidžia panaudoti puikias nerūdijančiojo plieno indų savybes indukciniam virimui. Nerūdijantis plienas yra pigus, lengvas ir lengvai apdorojamas. Jis taip pat yra visiškai saugus ir lengvai prižiūrimas.

Visi mūsųnerūdijančio plieno puodai skirtos gaminti ant indukcinės viryklės. Galite rinktis iš kelių gamintojų ir dizaino puodų. Nebijokite investuoti į visą nerūdijančiojo plieno rinkinį, nes tai tikrai universali ir populiari medžiaga.
Kitos medžiagos
medene hrnce
Indukciniam virimui galima naudoti ir kitas nemagnetines medžiagas. Kaip ir nerūdijančiojo plieno atveju, į dugną turi būti įdėta šiek tiek feromagnetinio metalo. Čia ypač reikia paminėti varinius indus, kuriuos mėgsta visi profesionalūs virėjai dėl greitos reakcijos į temperatūros pokyčius, joks kitas metalas nereaguoja taip greitai kaip varis.

Investicija į varinius indus yra šiek tiek didesnė, tačiau nenusivilsite. Variniai puodai daugeliu atvejų yra rankų darbo ir kiekvienas kūrinys yra unikalus meno kūrinys. Variniai indai nėra dedami į spintą, bet jų savininkai išdidžiai juos eksponuoja virš viryklės.

Geriausi indukciniai puodai pagal mūsų klientų atsiliepimus

Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
panve na indukci
Kaip pasirinkti geriausią indukcinę keptuvę
Ar žinojote, kad indukcinis maisto ruošimas yra labai efektyvus, nes energija perduodama tiesiai į keptuvę, neprarandant šilumos į aplinką? Galime padėti susigaudyti plačiame indukcinių keptuvių asortimente ir išsirinkti geriausią.
indukcni vareni
4. Ar galima indus naudoti kituose šilumos šaltiniuose?

Taip. Indus galima naudoti ir dujinėse, ir elektrinėse viryklėse. Jei ji neturi plastikinių ausų, ją galima net kepti orkaitėje.

5. Ar indukciniai indai gali prarasti savo funkciją?

Tai vienas iš plačiai paplitusių mitų, tačiau jis visiškai klaidingas. Feromagnetizmas nėra laikina supergalia, tai nuolatinė metalo savybė, kurios neįmanoma sunaikinti jokiomis įprastinėmis priemonėmis. Jei negalite gaminti maisto, kalta indukcinė viryklė.

6. Ar puodo forma turi įtakos virimo procesui?

Keista, kad taip. Indukcinė plokštė yra lygi, net be jokių nelygumų. To paties reikalaujama ir iš indukcinių indų. Šiurkštūs ir nelygūs puodų paviršiai neturi šansų ant indukcinės kaitlentės. Tas pats pasakytina ir apie išgaubtos formos dugnus, kurie ant indukcijos yra netinkami naudoti.

cooking induction
7. Ar saugu gaminti maistą indukciniu būdu?

Taip. Gaminti ant indukcinės kaitlentės yra visiškai saugu. Jei įjungtą kaitlentę paliesite ranka, nenusideginsite. Žinoma, tai negalioja, jei puodas ant kaitlentės prieš kurį laiką buvo karštas. Palyginti su dujomis, jūsų namuose nėra atviros ugnies, o užsidegti, tarkime, ant puodų šluostės, kai nesate atidūs, yra antžmogiška užduotis.

Nereikia nerimauti, kad indukcinis virimas skleidžia pavojingą spinduliuotę ar bangas, kaip teigia kai kurie priešininkai. Be to, gaminant maistą neišsiskiria jokios cheminės medžiagos, o indukcija yra tikrai saugus šilumos šaltinis.

8. Ar galiu virti visus ingredientus ant indukcinės viryklės?

Tiesą sakant, nesuprantame, kas sugalvojo, kad kai kurių maisto produktų negalima gaminti ant indukcinės kaitlentės. Šis mitas yra visiška nesąmonė. Ant indukcinės kaitlentės galima ruošti visus ingredientus. Nereikia nerimauti, kad keptuvė nepakankamai įkaista ir kepsnys nebus gerai iškeptas. Naudodami indukcinę kaitlentę galite gaminti viską.

Kokybės indukciniai puodai

indukcní hrnce

Galutiniai patarimai

Jei turėjote abejonių dėl maisto gaminimo ant indukcinės kaitlentės, tikimės, kad perskaitę šį straipsnį jų nebeturėsite. Indukcinė kaitlentė yra saugi ir, jei šiuo metu remontuojate virtuvę, nebijokite ir būtinai ją naudokite. Nesigailėsite.